Хотел Молика

null, Македонија

Duration

3 Days

Group Size

30 People

Tour Type

Adventures Tour

Date

Jan 19' - Dec 21'

Min Age

10+

Pickup From

Airport

Хотел Молика се наоѓа на Баба планина во Националниот парк Пелистер. Самата местополoжба на хотелот овозможува поглед на градот Битола и околината.

Во склоп на хотел Молика функционира и скијачкиот центар Копанки кој располага со една двоседа жичара – Бегова чешма и еден ски лифт – Копанки.

Должината на жичарата и ски лифтот изнесува 1326 метри со капацитет од 1133 скијачи на час. Двете скијачките патеки се со средна тежина и нивната должина изнесува 1341 метар со површина од 53640 м2

Самата местоположба на хотелот на североисточниот дел од Националниот парк, овозможува поглед на Пелагониската котлина, градот Битола и околината, кој ви го одзема здивот. Овој дел од паркот е еден од најинтересните и највозбудливите локалитети специфичен по богатството на ретки видови растителен и животински свет.

Хотелот ,,Молика,, претставува капацитет од трета категорија (3 звезди ***) , кој во целост е прилагоден и амбиентално е вклопен со својот надворешен и внатрешен изглед во околината што го опкружува. Спојот на дрво и мермер, олицетворение на замислата на дизaјнерот овозможува со престојот во хотелот, секој посетител да ја почуствува топлината и душата на објектот во сите делови.

Располага со 57 соби од кои :

  • *три апартмани, три трокреветни соби
  • *останатите соби се двокреветни соби, двокреветни соби со детски лежај и соби со француски лежај.

Покрај тоа во склоп на хотелот работи и :

  • *ресторанска сала со капацитет од 170 седишта
  • *две семинарски сали секоја со капацитет за околу 40 учесници
  • *банкет сала со 15 – 20 седишта, како и
  • *летна тераса со 80 седишта

Период

 

01.09-30.11

01.03-30.04

01.05-30.06

  03.01-28.02

   01.12.28.12

01.05-30.06

01.07-31.08

 

Ноќевање со појадок

BB

   1340 мкд

    1470 мкд

   1340 мкд

1470 мкд

Полупансион

HB

   1710 мкд

    1900 мкд

   1710 мкд

1900 мкд

Полн пансион

FB

   2260 мкд

    2400 мкд

   2260 мкд

2400 мкд

Доплата 1/1 & Апп.

 

     250 мкд

      300 мкд

     250 мкд

   300 мк

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Цената се однесува по лице на ден 

-Во цената е пресметана дневна туристичка такса по лице на ден од 40мкд, за деца до 11,99г не се пресметува туристичка такса

-Хотелот располага со сопствен и бесплатен паркинг 

-Деца до 5 год кои не користат ресторански услуги и услуги за сместување престојуваат бесплатно

-Деца од 5 – 12 години кои користат ресторантски услуги и услуги за сместување попуст од 30 % на редовната цена

 

Удобности

Преглед по соби

Превоз

Галерија

Location

Не успеавте да најдите тоа што го баравте ? Контактирајте не!